Audi 100 2.3E 1990 145 000 kilométer, automata váltó, légkondicionáló, teljes szerviztörténet 9 350,- EUR
Évjárat:1990Hengerűrtartalom:2309 köbcentiméterVáltó:automata
Üzemanyag:benzinesMinősítés:Futásteljesítmény:145000 km
Az Audi 100 -as C3-as modellje szakított a 70-es évek karosszériaformájával. Kiváló aerodinamikai tulajdonságainak köszönhetően az akkor szenzációsnak számító 0,30-as Cw-értékkel rendelkezett. Ebben a típusban mutatták be először az Audi által kifejlesztett "procon-ten" biztonsági rendszert.

Az 1983-as "Év Autója" cím győztese ma már nem véletlenül tartozik az Audi történetének klasszikusai közé. Az itt bemutatott 2.3E jelzésű injektoros, soros öthengeres modellt a 136 lóerős motorjával 1986-tól 1990-ig kínálták.

Ez a darab a "szivar Audik" utolsó darabjainak egyike. Svájci tulajdonosa 1990-ben rendelte egyedileg, akkor szinte páratlannak számító extrafelszereltséggel. Az egykori csúcsmodell vezetését az alábbi kényelmi kiegészítők teszik felejthetetlenné: ABS, automata váltó (sportfokozattal), automata klímaberendezés, tempomat, ülésfűtés, toló-bukó tetőablak, szervokormány, központi zár, elektromos ablakemelő és tükörállítás, mágneses telefontartó konzol. Fantasztikus megjelenését segíti bordómetál fényezése és a gyári könnyűfém felnije.

Mi magunk közel három évet töltöttünk el a svájci és német autós honlapok böngészésével, mígnem csodával határos módon ezt az autót Magyarországon találtuk. A már említett gondos svájci tulajdonosa 2000-ben hozta magával kedvencét az országba, és természetesen itt is csak márkaszervizben szervizeltette, megőrizve kivételes állapotát.

A huszonkilenc év alatt megtett 145 ezer kilométer az eredeti vezetett svájci szervizkönyv és az itthoni szervizszámlák alapján igazolható. Hasonló felszereltséggel és ilyen kivételes állapotban már nem igen találkozhatunk ezzel modellel Európa útjain.

A 29 éves öt darab injektor 2019. május elején gyári vadonatújra cserélve.